avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Redusert risikoappetitt på tampen av uka

Community Manager
Community Manager

Det var litt surere stemning i markedene i går, med nedgang i de store aksjeindeksene både i USA, Europa og Asia, samt fall i amerikanske og tyske statsrenter og sterkere yen og sveitserfranc. Trump har sannsynligvis bidratt til å redusere risikoappetitten, med nye trusler om å forlate WTO og rykter om at USA vil iverksette (allerede annonsert) 25% toll på kinesisk eksport verdt 200 milliarder dollar allerede neste uke. Samtidig fortsetter USA og Canada forhandlingene om en ny Nafta-avtale. Trump har tidligere sagt at fredag (i dag) er fristen for Canada til å slutte seg til en avtale, men i går sa han noe i retning av at Canada vil bli med på avtalen, enten det blir på fredag eller en annen dag. Det kan virke som om landene nærmer seg en enighet, selv om vi er forsiktige med å konkludere før en avtale faktisk er på plass.
 
Både svenskekronen og norskekronen hentet seg litt inn mot euro i går. EURSEK falt med 0,5% til fortsatt svært høye 10,64, mens norskekronen falt med 0,2% til 9,74. Svenskekronen kan fort bevege seg en del også i neste uke. Før Riksdagsvalget på søndag om en drøy uke, avholder Riksbanken rentemøte og beslutningen får vi torsdag klokken 9.30. Vi holder en knapp på at Riksbanken senker rentebanen noe som følge av svak underliggende inflasjon, og at de dermed legger inn en litt mindre sannsynlighet for renteheving i desember (men fortsatt signaliserer dette som det mest sannsynlige tidspunktet for renteheving). Den svake kronen og høyere energipriser gjør imidlertid at vi ser en risiko for at rentebanen holdes uendret. Det vil i så fall være et klart signal om at rentehevingen kommer i desember, noe markedet ser ut til å prise inn bare knappe 25% sannsynlighet for. Les hele forhåndsomtalen av Riksbanken-møte her.

 

Les mer om detaljhandelstall, registrerte ledighetstall og dagens nøkkeltall i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.