avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Rentehopp i USA i dag, norsk hopp i høst

Community Manager
Community Manager

Markedene har lagt toppmøtet i USA og Nord-Korea bak seg, og ser framover mot rentemøter i USA og eurosonen. Dermed er det ikke noen tydelig retning å spore i markedene. Aksjemarkedene endte svakt i minus i Europa i går, mens flere amerikanske børser steg noe. I dag er utviklingen blandet i Asia. Rente- og valutamarkedene har endret seg relativt lite siden i går morges.
 
Dagens soleklare høydepunkt er rentebeskjeden fra den amerikanske sentralbanken. Siden forrige møte har de nøkkeltallene vært sterke, og inflasjonen har tatt seg videre opp. Det vil vekke stor oppsikt om ikke Powell og co hever renteintervallet til 1,75 – 2,0 prosent. Spenningen er først og fremst knyttet til det såkalte «dot-plotet», figuren som sammenfatter komiteens renteprognoser. Vi tror dette vil signalisere ytterligere to hevinger i løpet av året, heller en én, slik tilfellet var ved forrige korsvei i mars. En slik beskjed kan nok bidra til å styrke dollaren noe. Se eller les gjerne mer om våre forventinger til utfallet av FOMC-møtet.

 

Les mer om kronestyrkelse etter rapporten fra Norges Banks bedriftsnettverk ble kjent i går og fall i britisk inflasjon  i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.