avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Riksbanken nøler trolig ennå litt lenger

Community Manager
Community Manager

Dagens viktigste begivenhet er rentemøtet i Riksbanken. Det er ventet at reporenten vil holdes uendret på -0,5 prosent også på dette møtet. Det er likevel sannsynlig at to av de fem representantene i rentekomiteen (Ohlsson og Flodén) vil stemme for å heve renten denne gang. Ohlsson har for øvrig stemt for å sette renten opp på alle møtene hittil i år. Skingsley kan dessuten komme til å stemme for en oppjustering av rentebanen. Men, et flertall for heving blir det definitivt ikke på dette møtet.
 
Spenningen knytter seg til hvilke signaler som vil bli gitt om rentene fremover. I likhet med andre sentralbanker er det lenge siden Riksbanken har satt renten opp. Forrige gang var i juli 2011, da den ble hevet til 2,0 prosent. I desember samme år begynte kuttene som endte med at renten nådde bunnen på -0,5 prosent i februar 2016, der den siden har blitt liggende. Nå som BNP-veksten er solid, inflasjonen nær målet på 2 prosent og kronen fortsatt svak, er det tid for å begynne å heve renten igjen. Signalene på forrige møte var at det er like sannsynlig at renten vil bli satt opp i desember som i februar.

 

Les mer om kjerneinflasjonen, vår makroscore for oktober, fallende oljepris og en ny svak dag i aksjemarkedene i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.