avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Riksbanken-referat kan bevege kronen

Community Manager
Community Manager

Riksbanken-referat kan gi kronebevegelser: I dag publiseres referatet fra Riksbankens rentemøte 26. april. Rentebanen ble da senket til å indikere en første renteheving i slutten av 2018 eller begynnelsen av 2019 (mot tredje kvartal 2018 i den forrige banen). Samtidig justerte Riksbanken den verbale kommunikasjonen om første renteheving fra «i siste halvdel av året» til «mot slutten av året».

 

Oljeprisen holder seg høy i påvente av dagens annonsering om Iran-avtalen: Oljeprisen falt litt tilbake i går, men brent crude handler fortsatt nær de høyeste nivåene på over tre år (75,5 dollar/fat i skrivende stund). Den siste oppgangen i oljeprisen har kommet i påvente av Trumps beslutning om Iran-avtalen. Trump har varslet at han vil annonsere om USA går ut av avtalen eller ikke allerede i dag klokken 20:00 norsk tid. Ellers var det en relativt bred oppgang i aksjemarkedene i går og de asiatiske indeksene følger med opp i morgentimene i dag. I dag morges ble det publisert tall for den kinesiske utenrikshandelen. Eksportveksten tok seg opp til 12,9% årlig vekst, mot ventet 8,0%.

 

Les mer om styrket dollar, avtakende stemning blant investorer og analytikere i eurosonen,  og norsk industriproduksjon i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.