avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Rolig nøkkeltallsuke

Moderator

I forrige uke var det EURNOK som fikk mye oppmerksomhet, i alle fall sett med norske øyne. Kursen startet uken rundt 9,48 og nådde en topp onsdag på 9,80. Etter det avtok kursen til under 9,65 torsdag før den fikk et nytt løft fredag til knappe 9,75. I dag tidlig noteres EURNOK til 9,68, 0,2 prosent høyere enn fredag morgen. I løpet av helgen har euroen falt tilbake, med -0,6 prosent for EURUSD siden fredag morgen. Nedgangen knyttes til uttalelser fra den tyske kansleren Angela Merkel om at forsøkene på å danne en trepartiregjering har mislykkes etter at FDP trakk seg fra forhandlingene. To muligheter peker seg dermed ut. Merkel kan danne en mindretallsregjering. Det har ikke skjedd før i etterkrigstiden. Hvis det ikke dannes noen ny regjering, kan presidenten lyse ut nyvalg.


Denne uken starter med en nokså fattig kalender for makroøkonomiske nøkkeltall og begivenheter. Riktignok skal sentralbanksjef Mario Draghi holde foredrag, men i lys av at han fredag snakket om pengepolitikk og økonomiske utsikter er det neppe grunn til å vente noen nyheter på mandag som gir markedene grunn til å reagere. Conference Boards ledende indikator for oktober er ventet å stige, men de fleste tallene som inngår i indeksen, er allerede kjent. Det skulle borge for at det neppe blir store overraskelser og dermed markedsreaksjoner.

 

Teksten er et utdrag fra morgenrapporten til makro-analyseteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.