avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Senatorer bak dollarløft

Moderator

Gårsdagen ble en god dag for europeiske og amerikanske aksjemarkeder, mens rentene er mer eller mindre uendrede fra i går tidlig.

 

I går kveld kom meldingen om at Nord-Korea igjen har foretatt en prøveoppskyting av en langdistanserakett. Markedene ser ut til å ha opparbeidet seg en viss immunitet mot disse meldingene, for markedsutslagene er så langt begrenset.

 

Den norske kronen svekket seg på bred basis i går, og EURNOK handles i skrivende stund rundt 9,79. En liten nedgang i oljeprisen kan ha bidratt til svekkelsen, i en situasjon der kroneinteressen er laber og markedet tynt.

 

Dollaren har hatt vind i seilene det siste døgnet. Det skyldes i hovedsak framgang i republikanske senatorers forhandlinger om skattereformen. Budsjettkomiteen godkjente i går forslaget, og dermed er det klart for avstemming i Senatet torsdag. Ett hinder er dermed ryddet av veien, men flere gjenstår.

 

Teksten er et uttdrag fra morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk her eller på bindersen for å lese hele rapporten.