avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Sentralbanker i rampelyset

Community Manager
Community Manager

Mens amerikanske aksjemarkeder ble trukket ned av teknologiaksjer fredag, klatret den tiårige amerikanske statsrenta seks basispunkter, til 2,98. Nivået er det høyeste siden januar 2014. Med videre innstramning i arbeidsmarkedet og inflasjon på vei opp over målet tror vi Fed hever renten på annethvert møte både i år og neste år. Det vil etter vårt syn bidra til å trekke tiåringen videre opp mot en topp på 3,75 prosent i løpet av det neste året. Dette til tross for en svak start på året. Vi tror fredagens amerikanske BNP-tall vil vise en vekst på annualiserte 1,5 prosent k/k i første kvartal, ned fra 2,9 prosent i kvartalet før. Det er godt under konsensusestimatet på 2,3 prosent.
 
Fredagens konjunkturbarometer styrket vår mistanke om at den siste tids skuffende norske industriproduksjonstall skyldes tilfeldigheter heller enn en reell negativ trend. Industriens ledere er optimistiske. Indeksen som fanger opp forventningene om ordretilgang i tiden som kommer øker til høye nivåer både for hjemmemarkedet og eksportmarkedet. Denne uken får vi ferske nyheter om det norske arbeidsmarkedet torsdag morgen (SSBs arbeidskraftsundersøkelse) og fredag formiddag (NAVs statistikk). Det er ventet en forsiktig nedgang i begge målene på arbeidsledighet, til henholdsvis 3,9 og 2,4 prosent.

 

Les mer om sentralbankenes politiske beslutninger, skuffende nøkkeltall fra eurosonen og toppmøtet mellom Nord Korea og Sør Korea i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.