avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Sikre smartere sparing i aksjer

Moderator

Kristin Skaug Foto_CFWesenberg KolonihavenStudio.jpgKristin Skaug er daglig leder i stiftelsen AksjeNorge. Stiftelsen har som formål å bidra til økt kunnskap om aksjer og verdipapirmarkedene. Foto: CFWesenberg/KolonihavenStudio

Oslo Børs har steget med mer enn 15% i år, men kun en tredjedel av alle nordmenn er investert i aksjer og fond. For å øke kunnskapen blant nordmenn om aksjer og aksjefond inviterer AksjeNorge, i samarbeid med blant annet DNB, til Den store aksjekvelden.


Skrevet av: Kristin Skaug, daglig leder i AksjeNorge


Hver høst inviterer AksjeNorge til Den store aksjekvelden i 5 norske storbyer i samarbeid med 10 andre aktører, blant annet DNB. Etter innføringen av Aksjesparekonto (ASK), har stadig flere nordmenn startet sparingen i aksjer og aksjefond. Men det er fortsatt mange som ikke kan nok om sparing i aksjer og aksjefond, og spesielt ASK.

 

stak_trondheim.jpgDet var god stemning og bra oppmøte under Den store aksjekvelden i Trondhim.På aksjekvelden i Trondheim opplevde vi rekordoppmøte og måtte sette inn 100 ekstra stoler like før arrangementet. Om kort tid er det aksjekvelder i Tromsø (15/10), Bergen (22/10), Oslo (5/11) og Stavanger (12/11). Det er forventet at til sammen 3.000 nordmenn deltar på årets aksjekvelder. Aksjekveldene er gratis å delta på og åpne for alle, noe vi kan takke samarbeidspartnerne for.


Gå til påmelding for aksjekvelden i Tromsø
Gå til påmelding for aksjekvelden i Bergen
Gå til påmelding for aksjekvelden i Oslo
Gå til påmelding for aksjekvelden i Stavanger

 

 

De fleste bør ha en Aksjesparekonto
Ordningen om Aksjesparekonto kom i fjor sommer. Veldig forenklet, er ASK en fin måte å samle dine aksjer og aksjefond på, og samtidig utsette skatten på gevinsten til den dagen du vil bruke pengene. Alle som vurderer å eie eller eier aksjer og aksjefond som tilfredsstiller kriteriene*, bør opprette ASK. Merk at å ha penger på konto i ASK ikke gir rente. En annen fantastisk egenskap er at de fleste ASK-tilbyderne utvidet sitt fondstilbud med flere 10-talls andre banker og forvaltere slik at du har enormt mye bra å velge fra.


Les mer om aksjesparekonto hos DNB


Ja, det haster!
Har du gamle aksjefond eller aksjer du ikke synes er så spennende lengre, men som har gitt høy gevinst? Da bør du opprette ASK. Frem til årsskiftet kan du overføre aksjer og aksjefond (som tilfredsstiller kriteriene*) til Aksjesparekonto og oppnå utsatt skatt på gevinsten. Det er et såkalt «overgangsvindu» som stenges 31.desember 2018. Når du så har fått overført disse investeringene, kan du bytte til andre aksjer eller aksjefond du mener passer deg og din portefølje bedre. Men det haster. Bankene trenger tid på å overføre manuelt, så ikke vent til desember. Dette overgangsvinduet er en gavepakke til de fleste med aksjegevinst og som ønsker å spare smartere og på lang sikt.

 

Paul Harper.jpgAksjestrateg Paul Harper i DNB Markets er blant ekspertene du møter på Den store aksjekvelden i høst.

Aksjekveldene gir deg kunnskapen

På Den store aksjekvelden får høre om ekspertenes tanker om markedet fremover, hvordan komme i gang med aksjer, hvordan plukke aksjer og mye mer. Du vil lære mer om risiko-spredning, trading, bærekraftige investeringer, spennende regioner og ikke minst får du ekspertenes egne aksjetips. Du møter ulike eksperter i hver by, og for å nevne noen, så hører du aksjestrateg Paul Harper og miljøinvest-forvalter Jon Sigurdsen fra DNB, bærekrafts-eksperten Thina Saltvedt og investeringssjef Robert Næss fra Nordea, i tillegg kommer Odin Forvaltning, Holberg Fondene, Skagen Fondene m.fl. Får du ikke blitt med på aksjekveldene, vil presentasjoner og artikler deles på våre nettsider hvor du også kan melde deg på aksjekveldene www.aksjenorge.no

 

*) For kriterier for ASK: Se www.aksjenorge.no/aksjesparekonto/ eller www.dnb.no/aksjesparekonto