avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Spennende uke i sikte for markedene

Community Manager
Community Manager

President Trump overrasket lørdag med en Twitter-beskjed om at USA likevel ikke vil skrive under på slutterklæringen fra G7-møtet i Canada, som følge av kritiske ytringer fra den canadiske statsministeren. Ordkrigen ser ikke ut til å ha satt noen støkk i etter hvert herdede markeder. Asiatiske børser er i hovedsak litt opp i dag. I valutamarkedet er kursene lite endret siden fredag morgen, med unntak av sveitserfrancen som har svekket seg. Trump vil komme til å holde seg i søkelyset i dag, i oppkjøringen til toppmøtet med Nord Koreas Kim Jong Un i morgen.

 

Uken vi er inne i er spekket med interessante begivenheter og nøkkeltall. Her hjemme får vi de to siste puslespillbrikkene i Norges Banks rentebeslutningsgrunnlag. Den første publiseres straks: Vi anslår uendret kjerneinflasjon på 1,3 prosent å/å i mai, et tidel lavere enn konsensusestimatet (Bloomberg), tre tideler lavere enn sentralbankens estimat og syv tideler lavere enn målet. Avvik fra inflasjonsmålet har en tendens til å bli møtt med stoisk ro av Norges Bank, så morgendagens publisering av bedriftsundersøkelsen Regionalt Nettverk blir vel så viktig å følge med på. Denne legger Olsen og co mye vekt på, siden den har vist seg å være en pålitelig pulsmåler for norsk økonomi. Får vi rett i at pulsmålingen også denne gangen er positiv, ligger det til rette for at Norges Bank om knappe to uker vil signalisere at planen om å heve renten i september fortsatt står ved lag. Lavere internasjonale renter kan likevel bidra til å trekke rentebanen litt ned de neste tre årene, se Kyrre Aamdals forhåndsomtale av møtet.
 

 Les mer om europeiske statsrenter, inflasjonsnytt og ukens tre rentemøter  i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.