avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Største ukesoppgang siden juli 2017

Moderator

Amerikanske aksjer endret seg lite fredag, men S&P500 steg med 4,3 prosent gjennom forrige uke. Her hjemme steg hovedindeksen ved Oslo Børs 2,8 % forrige uke, som er den største ukesoppgangen siden juli 2017. Konsumvarer (sjømat) og Telekom (Telenor) bidro mest til oppturen for Hovedindeksen, mens sektorene Helsevern og IT steg mest. DNB Markets tror børsen åpner opp 0,6% i dag. 

 

I valutamarkedene har dollaren styrket seg 1,1 prosent mot euro siden fredag morgen, men har svekket seg med 1,6 prosent den siste uken. Den norske kronen svekket seg markert mot euro etter inflasjonstallene 9. februar, men hentet inn mesteparten av nedgangen gjennom forrige uke. EURNOK har falt 0,7 prosent siden fredag morgen og handles nå rundt 9,65.

 

I dag er det President’s Day i USA og de amerikanske markedene er stengt. For øvrig er det tynt på nøkkeltallskalenderen. Handelstall fra eurosonen bruker vanligvis ikke å gi markedsutslag av betydning.

Les mer i morgenrapporten til makroanalyse-teamet i DNB Markets. Klikk på vedlegget (bindersen for å leses hele rapporten).