avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Stille før ESBs krevende balanseøvelse

Moderator

Siden i går morges har lange renter avtatt marginalt, og børsene har vært svakt ned både i Europa og USA. Stemningen i Japan er fortsatt god etter Abes valgseier, og Nikkei-indeksen kunne i dag notere sin femtende handledag på rad med oppgang, noe som er ny rekord. Yenen har korrigert litt sterkere.


Markedet trår nå vannet før ESBs annonsering av verdipapirkjøpsplaner for 2018 på torsdag. En rekke kombinasjoner av størrelser på månedlige kjøp og lengde på kjøp er mulige, og det er derfor ekstra utfordrende å anslå markedsutslagene av en gitt plan. Ifølge en meningsmåling gjort av Bloomberg kan en plan som innebærer månedlige kjøp på 30 milliarder fram til utgangen av september bli tolket som nøytralt. En kombinasjon av en kort tidshorisont og et lite beløp, her angitt med 20 milliarder i måneden fram til juni, vil bli tolket som aggressivt og kunne føre til at EURUSD klatrer over 1,20 og til at tyske tiårsrenter stiger med 20 basispunkter til om lag 0,60 prosent. En plan med månedlige kjøp på 40 milliarder gjennom hele 2018 vil derimot kunne føre til at EURUSD faller til 1,16, mens tyske renter avtar med 15 basispunkter til 0,30 prosent.

 

Teksten er et utdrag fra morgenrapporten til makro-analyseteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.