avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Sur stemning før G7-møte

Community Manager
Community Manager

Forsiktighet og skepsis preger markedene. De venter på viktige rentemøter i USA og eurosonen (se Oles forhåndsomtale her) neste uke, og stålsetter seg dessuten for dårlige nyheter fra G7-møtet som starter i Canada i dag. USAs nylige innføring av stål- og aluminiumstoll for blant annet EU og Canada borger for et heller surt møteklima. Den franske og canadiske statsministerens kommentarer omkring temaet fikk president Trump til å gå hardt ut mot landenes egne handelsbarrierer i går.
 
De antatt trygge havnene i valutamarkedet, sveitserfrancen og japanske yen, har styrket seg. Asias børser trekker ned. Den amerikanske tiårige statsrenta har falt litt, til 2,93 prosent. De er nå drøyt to uker siden den sist ble notert over 3-tallet. Europeiske statsrenter har derimot trukket opp, og særlig italienske. Tiåringen har steget med 12 basispunkter, og noteres rett over 3 prosent, ikke langt fra toppen i forbindelse med markedsturbulensen 29. juni. Den tyske tiåringen er rett under 0,49 prosent, i overkant av 20 basispunkter høyere enn da Italia-uroen raste som verst. Differansen mellom den italienske og tyske tiåringen er oppe i 2,52 prosentpoeng, omtrent dobbelt så høyt som for en måned siden, men tross alt et stykke under toppen på 5,5 prosent under statsgjeldskrisen i 2011.

 

Les mer om nøkkeltall hjemmefra, neste rentemøte i Norges Bank og bekymring for norsk økonomi  i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.