avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Techselskaper med vekstambisjoner

Moderator

Nylig arrangerte DNB en konferanse med deltagelse fra seks av de mindre og mellomstore teknologiselskapene på Oslo Børs - Data Respons, NextGenTel, Napatech, Cxense, Link Mobility og Techstep. I tillegg presenterte de unoterte selskapene Huddly, Arundo og Virtualworks seg for deltagerne.

 

En fellesnevner for flere av de overnevnte teknologiselskapene er at de er nisjeselskaper, der ett produkt og/eller en ny teknologi utgjør nesten hele bærebjelken. Derfor er det som regel betydelig risiko forbundet med investeringer i disse aksjene. Det kan komme konkurrerende produkter, utvikling kan ta lang tid og gi store kostnader lenge før inntektene kommer og slik fortsetter listen.

 

Et tilbakevennende spørsmål under selskapenes presentasjoner var hvorvidt de har store nok ressurser på utviklersiden (R&D) til å lykkes med sine vekstambisjoner i møte med giganter som for eksempel Google eller GE. Svarene fra ledelsen i de ulike selskapene var unisont:

 

«Du må ikke være en gigant for å skape noe bra i tech. Hvis du har de riktige folkene og vet hvor du skal, kan man få til mye».

 

Dette samsvarer med det som historisk har vært suksessformelen for teknologiselskapene på Oslo Børs. Å skaffe seg en sterk posisjon, i en nisje i vekst (som større selskaper av ulike årsaker har prioritert bort eller ikke har klart å lykkes med).

 

Ved å klikke på linken under finner du selskapenes presentasjoner fra konferansen. De gir en god anledning til å danne seg et inntrykk av hva selskapene driver med, aktuelle trender og viktige vekstdrivere.

 

Klikk her for å se selskapenes presentasjoner