avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Tencent - et selskap verdt å følge?

Moderator

P-Abhishek Thepade 2017.jpgAbhishek Thepade - forvalter DNB Emerging MarketsMed 118 prosent avkastning siste året har det kinesiske selskapet Tencent vært en investorfavoritt. Tencent er et av verdens største og raskest voksende IT-selskaper og med en avkastning på 730 prosent siste fem år har selskapets investorer fått godt betalt.

 

Abhishek Thepade jobber til daglig i aksjeteamet som forvalter DNB Asset Managements fond i fremvoksende markeder. Teamet følger Tencent tett og aksjen har vært en del av aksjeporteføljen i lengre tid.

 

Hva skyldes den gode utviklingen i aksjekursen?

 

Vi ser at økt bruk av smart-telefoner i Kina har endret konsumentenes preferanser rundt media og shopping. Sosiale medier har blitt viktig og Tencent er en av lederne på området med sin WeChat. Vi ser også en dreining av reklame fra tradisjonelle medier til online, noe som er gunstig for Tencent sin online-plattform. Aksjen har gått sterkt i mange år og særlig de siste 12 måneder da online-satsningen virkelig har satt fart på inntjeningsveksten.  

 

 

Tencent.JPG

 

Etter så høy avkastning, har ikke aksjen blitt dyr?

 

Jo, aksjen har blitt dyr til tross for at oppgangen skyldes i økt inntjening. Vår vurdering er at den kan fortsette å være dyr. Synligheten i inntjeningsveksten er god, og selskapet fortsetter å generere sterk kontantstrøm. I tillegg er aksjen en stor del av den lokale indeksen og drar fordel av økt interesse rundt Kina fra investorer som ønsker  å få eksponering mot kinesisk vekst.

 

Vi ser at dere også investerer i Naspers, som har eierandeler i Tencent. Hvorfor eie Tencent gjennom Naspers?

 

Naspers har vært en viktig investering for fondet, og det skyldes at selskapet verdsettes med betydelig rabatt sammenlignet med hva deres eiendeler er verdt. Napsters eier for eksempel en tredjedel av Tencent. Denne eierandelen er verdt $153 milliarder, mens markedsverdien til Napsters er $111.5 milliarder. Ikke bare ser Tencent ut til å handles til en rabatt, men markedet ser også ut til å tilskrive selskapets øvrige eiendeler en negativ verdi (eller en verdi lik null). Det tror vi ikke vil vedvare. Verdsettelsesgapet bør lukkes og gi avkastning til investorene.

 

Hvordan ser fremtiden ut for selskapet, og er det fortsatt en investeringscase?

 

Vår vurdering er at penetreringen av smart-telefoner kommer til å fortsette i Kina, hvilket gjør at mer materiale flyttes online. Med sin ledende posisjon kommer Tencent til å fortsette å ta markedsandeler. En risiko når selskapet har blitt så stort, er at myndighetene – som er opptatt av å kontrollere innhold – øker reguleringene. Hittil har dog selskapet ikke hatt noen regulatoriske problemer, og børsverdien bør fortsette å øke drevet av høy vekst og kvalitet i inntjeningen.

1 Kommentar
Super bidragsyter

Tencent passerte faktisk Facebook i markedsverdi tidligere denne uken, og er nå verdens femte største børsnoterte selskap. Les mer her:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-11-21/tencent-s-292-billion-rally-ousts-facebook-from-g...