avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Tre rentemøter, men lite nytt

Community Manager
Community Manager

Tiårsrenten opp til 3,03%: Den amerikanske tiårsrenten steg videre med 3 basispunkter i går og har dermed passert 3% med god margin. Dollaren styrket seg også litt i går. Det var ellers en noe blandet aksjemarkedsutvikling, med nedgang i Europa og deler av Asia og litt oppgang i USA og Japan. Med en tynn nøkkeltallskalender var nok børsene i stor grad styrt av resultatrapportering.
 
Kronen svekket seg på inflasjonsmålskrangel: Kronekursen svekket seg i går da vg meldte om at flertallet i Stortinget ikke støtter endringen av inflasjonsmålet fra 2,5% til 2%. Det nye inflasjonsmålet ble forskriftsfestet og gjeldende 2. mars og det er Kongen i statsråd som har myndighet til å beslutte dette, ikke Stortinget. Likevel kom Stortinget med en merknad til meldingen fra regjeringen om endringen. Det var ikke noe påbud, og det ville være oppsiktsvekkende om inflasjonsmålet nå skulle endres tilbake. Kommentarer fra representanter fra både Krf og Høyre litt senere bekreftet også at det er lite sannsynlig at denne merknaden fører til at inflasjonsmålet endres tilbake. Kronen svekket seg litt etter nyheten og FRA-rentene falt noen basispunkter. FRA-rentene hentet seg inn igjen, mens EURNOK endte opp 0,2% til 9,69 og USDNOK steg 0,5% til 7,96.

 

Les mer om rentemøtene til Riksbanken, ECB og Bank of Japan i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.