avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Trump svekker dollaren

Community Manager
Community Manager

Med lite nøkkeltall på agendaen og ellers sparsommelig med nyheter virket investorene å legge godviljen til grunn i går, og tenke at «no news is good news» hva gjelder Tyrkia, Italia, handelskrig og alt annet man har bekymret seg over i det siste. Dermed fikk vi også nok en dag med oppgang på børsene, og den amerikanske hovedindeksen, S&P 500, steg et lite knepp for tredje dag på rad, og nærmer seg igjen toppnoteringen fra januar.  
 
Det var imidlertid ikke i USA at børsfesten var størst i går. Sett bort i fra her hjemme på Oslo Børs var det i Hong Kong, Tyskland og blant annet Mexico vi så den største børsoppgangen. I USA var det Dow Jones-indeksen, der industriselskapene fortsatt er tungvektere, som steg mest. Fellesnevneren virker med andre ord å være handel, og optimisme i forkant av de forestående samtalene mellom USA og Kina i Washington i morgen. Som nevnt i gårsdagens rapport er det imidlertid få som venter at disse samtalene vil resultere i betydelige gjennombrudd, ettersom ingen høytstående profiler skal delta. Donald Trump er blant de som ikke forventer seg stort, noe han delte i et intervju med Reuters i natt. Kommentaren bidrar nok til å legge en liten demper på optimismen, men det virker ikke å ha hatt en nevneverdig effekt på markedene, ettersom børsene i Asia åpner pent i pluss i dag igjen.

 

Les mer om hvorfor markedene reagerer på uttalelsene fra Trump og hyperinflasjonen i Venezuela i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.