avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Varsom virkemiddelbruk i Kina

Community Manager
Community Manager

En av ingrediensene i handelsdisputten mellom USA og Kina, er kinesiske myndigheters håndtering av valutakursen. Den amerikanske administrasjonen har lenge ment at det kinesiske valutakursregimet gir kineserne en konkurransemessig fordel ved å bidra til en kunstig svak yuan som stimulerer kinesisk eksport og bremser importen. Kritkken har fått ytterligere grobunn i kjølvannet av at yuanen har svekket seg til de svakeste nivåene siden 2008 i løpet av sommeren og høsten.
 
Den langsiktige ambisjonen til kinesiske myndigheter er en liberalisering av finansmarkedene, valutakursen inkludert, og markedet har større innflytelse på utviklingen nå enn for noen år siden. Likevel, senest i sommer ble markedsaktørenes innflytelse igjen begrenset. Dels ved at sentralbanken ga seg selv muligheten til å overstyre det som skulle være en mekanisk utregning av intervallet valutakursen kan handle innenfor, og dels at prisen for å handle valuta med levering frem i tid (terminer) ble økt.

 

Les mer om Kina, blandet utvikling i aksjemarkedene i går og at kjerneinflasjonen her hjemme er ventet å falle tilbake  i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.