avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Veksten bremser i Europa og Kina

Community Manager
Community Manager

Svake nøkkeltall tynget europeiske aksjemarkeder i går, mens det var oppgang i USA som følge av sterke selskapsresultater. Så skal det legges til at utviklingen i amerikanske teknologiaksjer var som en berg- og dalebane, før Facebook leverte bedre kvartalstall etter stengetid. Oljeprisen falt ytterligere en dollar på rapporter om at India og Kina vil trosse amerikanske sanksjoner, og fortsatt kjøpe olje fra Iran. Oljeprisfall til tross, kronen handlet sideveis, rundt 9,54 mot euro. Det er mer enn man kan si om pundet, som svekket seg ytterligere på økt Brexit-usikkerhet.
 
Svake forbrukstall fra norsk økonomi betyr lite annet enn økt overvåkenhet på Bankplassen. Detaljomsetningen her hjemme falt med 0,7 prosent fra august til september, klart svakere enn ventet (+0,2 prosent). Dermed kan det ligge an til at forbruket faktisk vil trekke BNP-veksten nedover i tredje kvartal, hvilket ikke er noe vi ser til stadighet. Høye strømpriser har bidratt til å trekke inn kjøpekraft, men dette tror vi er midlertidig. Både sysselsettingsveksten og lønnsveksten tilsier at husholdningenes inntekter vil ta seg opp, og at forbruket vil følge etter.

 

Les mer om svake BNP-tall, stillstand i italiensk økonomi,  Trump på twitter, og effektene i Kina i morgenrapporten til makroteamet i DNB Markets. Klikk på bindersen for å lese hele rapporten.