avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Marked

Community Manager
536 visninger
0 Kommentarer

 

Riksbanken.jpgDagens viktigste begivenhet er rentemøtet i Riksbanken. Det er ventet at reporenten vil holdes uendret på -0,5 prosent også på dette møtet. Det er likevel sannsynlig at to av de fem representantene i rentekomiteen (Ohlsson og Flodén) vil stemme for å heve renten denne gang. Ohlsson har for øvrig stemt for å sette renten opp på alle møtene hittil i år. Skingsley kan dessuten komme til å stemme for en oppjustering av rentebanen. Men, et flertall for heving blir det definitivt ikke på dette møtet.

Les mer ...

Community Manager
512 visninger
0 Kommentarer

 

aksjemarked.jpegKinesiske aksjemarkeder fikk seg et betydelig løft i gårsdagens handel. CSI300 indeksen, som dekker selskaper på børsene i Shanghai og Shenzhen, steg 4,3 prosent på mandag og var opp over 8 prosent siden fredag morgen. Oppgangen mandag var den sterkeste siden november 2015. Oppsvinget skyldes at de kinesiske myndigheter signaliserte ytterligere stimulanser av økonomien. Signalene må ses i lys av at børsene hadde falt rundt 30 prosent så langt i år.

Les mer ...

Community Manager
486 visninger
0 Kommentarer

 

water.jpgEtter er par turbulente dager fikk vi en liten pust i bakken på fredag, med børsoppgang i både Asia og USA. Europeiske markeder endte imidlertid i minus for tredje dag på rad, og børsene i Asia faller igjen i dag. Det, kombinert med at nedsalget i Europa tiltok fredag ettermiddag, til tross for at børsene i USA da var på god vei opp, vitner om at stemningen blant investorer fortsatt er nokså forsiktig. Europeiske investorer turte ikke å gå fra jobb fredag og satse på at uroen var over for denne gang, og basert på hvordan børsene i Asia starter uken i dag gjorde de rett i det.
 

Les mer ...

Community Manager
366 visninger
0 Kommentarer

 

Trygghetssokende.jpgAmerikanske DJIA holdt seg så vidt i pluss, mens S&P falt litt tilbake i går. Nedgangen var litt tydeligere i Europa. I Asia i dag er det nok en dag med røde tall for de fleste børsindeksene. 10-års amerikanske statsrenter har falt et par punkter. EURUSD er marginalt ned siden i går morges. EURSEK har steget 0,6%, mye drevet av Riksbankens uttalelser i går. Oljeprisen falt markert i går ettermiddag, men hentet seg litt inn og er nå omtrent ¾ USD/fat lavere enn i går morges. Markedene er avventende til dagens amerikanske nøkkeltall, og bekymret for at varslede økninger i tollsatser skal bli satt i verk.

Les mer ...

Community Manager
459 visninger
0 Kommentarer

 

ECB.jpgECBs sjeføkonom Peter Praet foredro på et arrangement om gjensidig påvirkning mellom makroregulering og pengepolitikk i Tyskland. Han uttalte til Reuters at risikoen knyttet til den ultraekspansive pengepolitikken må overvåkes nøye. Denne uttalelsen kan tolkes som et signal om at ECB i økende grad er blitt oppmerksom på uheldige sideeffekter av de store obligasjonskjøpene og de svært lave rentene.

Les mer ...

AHJ
489 visninger
0 Kommentarer

 

Markedsoppdatering Uke 35.pngComeback for energi, teknologi og framvoksende markeder, all time high for S&P 500, svekkelse av USD. Ingen overraskelser fra globale PMI’er, fra norske BNP-tall eller fra Jackson Hole.

Les mer ...

Community Manager
751 visninger
0 Kommentarer

 

aksjer.jpegTidenes lengste oppgangsmarked i amerikanske aksjer er et faktum, ettersom det i går hadde gått 3,453 dager siden markedet begynte å stige igjen etter finanskrisen i 2008. Dette er altså én dag mer enn oppgangsperioden gjennom 90-tallet, som endte med dot.com-nedturen i år 2000. Ettersom en oppgangsperiode defineres som en sammenhengende periode uten et fall på 20 prosent eller mer, kunne et ekstra fall på 1,7 prosentpoeng høsten 2011 gjort at vi i dag snakket om en oppgangsperiode på bare 2,600 dager, og fortsatt var langt unna å sette ny rekord. I 2011 herjet nemlig eurokrisen, og når kredittvurderingsbyrået Standard and Poor nedgraderte amerikansk statsgjeld på sensommeren samme år, bidro det til et fall i amerikanske aksjer på 18,3 prosent.
 

Les mer ...

Community Manager
720 visninger
0 Kommentarer

 

Aksjemarkedet.jpgFred og fordragelighet rådet i finansmarkedene i går, til tross for overskriftene om Trumps kommentarer om dollaren og handelskonflikten med Kina. Det gjenstår å se om de siste Trump-relaterte overskriftene preller av på markedsaktørene i like stor grad i dag. I løpet av natten kom nemlig nyheten om at Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, har sagt seg skyldig i det som trolig blir ansett som ulovlige valgkampbidrag. Cohen skal på vegne av Trump ha betalt to kvinner for ikke å gå til pressen med historier om angivelige affærer i forkant av presidentvalget i 2016. Dette er dårlig nytt for Trump, både politisk og juridisk. En sittende president kan ikke tiltales for lovbrudd på samme måte som vanlige folk, men dersom lovbruddet han anklages for er tilstrekkelig alvorlig, øker det sjansen for at Kongressen reiser mistillitsforslag mot ham. Ettersom mellomvalget til Kongressen er bare 11 uker unna, og demokratene har en rimelig sjanse til å overta majoriteten i Representantenes hus, er ikke dette et helt utenkelig scenario. Avsløringene fra Cohen, som for øvrig kom samtidig som Trumps tidligere valgkampsjef, Paul Manafort, ble siktet for bedrageri og skatteunndragelse, er nok heller ikke positivt for den forestående valgkampen.
 

Les mer ...

694 visninger
0 Kommentarer

Børsene i Europa og USA endte stort sett i svak minus i går, mens lange renter steg noe. I valutamarkedet er euroen og norske kroner hakket svakere mot et bredt antall valutaer enn i går morges. I dag har børsene i Asia gått tydelig i minus, etter at ryktene om Trumps plan om å heve trusselen om kinesisk straffetoll fra 10 til 25 prosent har blitt bekreftet fra offisielt hold. Kinesiske myndigheter responderer med å si at utpressing ikke vil føre frem, og at Kina vil ty til mottiltak om Trumps trusler blir en realitet.
 
Renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner tok seg en midlertidig tur over 3 prosent, da ADP-rapporten avslørte at sysselsettingen i privat sektor vokste enda sterkere enn ventet i juli. Litt senere ble det klart at ISM-indeksen for industrien avtok litt mer enn ventet i juli. Men nivået på 58,1 er fortsatt betydelig over det historiske gjennomsnittet, og signaliserer en like sterk veksttakt som den vi så i andre kvartal, på over 4 prosent.
 
Med en slik fart i økonomien er det ingen tvil om at den amerikanske sentralbanken er på stø kurs mot videre innstramming i pengepolitikken. Det er også inntrykket fra gårsdagens pressemelding fra Federal Reserve. Som ventet ble ikke renten rørt i denne omgang, men i meldingen er adjektivet «sterk» en hyppig gjenganger. Det blir brukt for å beskrive den økonomiske aktiviteten, husholdningens forbruk, bedriftsinvesteringer og arbeidsmarked. Gitt den siste tids utvikling er vi styrket i vår tro på at renten blir hevet både i september og desember, og ytterligere fire ganger neste år. Det er et klart hyppigere tempo enn markedet priser inn for øyeblikket.

 

Dagens soleklare høydepunkt er rentemøtet i Bank of England. Markedet priser nå inn over 90 prosent sannsynlighet for at den britiske styringsrenten i dag heves, for andre gang siden finanskrisen, til 0,75 prosent. Sentralbanken har de siste månedene gitt ganske så tydelige signaler på at den ikke vil risikere å «komme bakpå» i rentesettingen, og slik risikere en uønsket sterk oppgang i lønns- og prisvekst.
 
Vi deler ikke denne bekymringen, ettersom Brexit-turbulens etter vårt syn vil legge en klam hånd på både vekst- og inflasjonsutviklingen i året som kommer. Men gitt signalene fra Bank of England er vi er helt enige med markedet om at det kommer en heving på møtet i dag (se Knut Magnussens forhåndsomtale her).
 
Sammen med politikkbeslutningen får vi servert en fersk inflasjonsrapport med analyser og prognoser, samt referatet fra diskusjonene i møtet. Det kan også hende at Bank of England denne gangen vil åpne opp om hvilket rentenivå- eller intervall de anser som «nøytralt». Anslaget vil i så fall trolig ligge et sted mellom 2 og 3 prosent, i tråd med anslagene til blant annet Fed og Norges Bank.

 

Les mer i morgenrapporten fra makroteamet til DNB Markets ved å klikke her

 

Community Manager
448 visninger
0 Kommentarer

 

rød.jpegAksjemarkedene var markert ned i går. Amerikanske S&P500 falt med 1,4% og Nasdaq var ned 2,1%. De kunne dermed notere det største fallet på over to måneder. Mange trekker frem bekymringene for at den opphetede retorikken rundt handelskonfliktene skal vedvare og få følger for handel og aktivitet.

Les mer ...

Community Manager
483 visninger
0 Kommentarer

 

Opec.JPGOljeprisen steg noe etter OPEC-møtet (ekstern lenke)på fredag. OPEC-landene ble enige om å øke produksjonen med i prinsippet 1 million fat per dag til sammen. Men ikke alle landene er i stand til å øke produksjonen, og reelt sett ligger det an til at økningen blir rundt 0,6 millioner fat per dag. Denne økningen erstatter knapt bortfallet av olje fra Venezuela som herjes av kriser.

Les mer ...

Community Manager
4269 visninger
0 Kommentarer

 

ukens finansquiz.pngHvor godt har du fulgt med i finansmarkedet? Test deg selv med ukens finansquiz fra DNB.

Les mer ...

Community Manager
469 visninger
0 Kommentarer

 

Japan.jpg«We can’t ignore Japan anymore» var beskjeden vi fikk i et møte med en fondsforvalter i Tokyo på vårens studietur til Asia. Veksten er på vei opp, inflasjonen er positiv men fortsatt lav, og markedet er rimelig verdsatt. Den perfekte miksen for en investor.

 

Les mer ...

Community Manager
589 visninger
0 Kommentarer

 

LCI SOL Rigg i sola.jpgMens vi feiret 17. mai, steg oljeprisen over 80 dollar fatet, et nivå vi ikke har sett på sju år. Siden har den kommet litt ned igjen, men kombinasjonen av sterk global etterspørsel,

Les mer ...

Community Manager
383 visninger
0 Kommentarer

Dagens viktigste nøkkeltall sett med norske øyne slippes allerede kl. 08.00. Vi venter at BNP-veksten avtar etter en sterk avslutning på fjoråret, som i stor grad var drevet av en markert økning i bilsalget og sterkt privat forbruk. Tall for årets tre første måneder har vist en svakere utvikling, med et fall i vareforbruket på 1,0 prosent k/k.

Les mer ...

2761 visninger
0 Kommentarer

Dette gamle ordtaket råder investorer til å selge aksjene sine i mai og holde seg unna resten av året. Det er basert på premisset om at perioden fra mai til og med oktober typisk har lavere avkastning enn vintermånedene.

Les mer ...

Community Manager
719 visninger
0 Kommentarer

 

oljeplattform.jpgHøyeste oljepris siden 2014 i påvente av nyheter om Iran-avtalen: Oljeprisen steg på fredag og fortsatte oppover i morgentimene i dag i påvente av nyheter om USA vil trekke seg ut av Iran-avtalen. Trump har sagt at en endelig avgjørelse om dette vil tas lørdag 12. mai. Brent crude handler nå nær 75,7 dollar/fat, opp 2,8% siden fredag morgen til det høyeste nivået siden november 2014.

 

Les mer ...

Community Manager
509 visninger
0 Kommentarer

 

Xi_Jinping_(2017-07-07).jpgPresident Xi Jinpings lovnader om økt åpenhet i kinesiske økonomi løfter aksjemarkedet i Asia i morgentimene. Presidenten talte tirsdag morgen på Boao Forum, bedre kjent som «Kinas Davos». Det var på forhånd ventet at presidenten ville komme med viktige annonseringer av nye markedsreformer, etter signaler om at myndighetene vil åpne flere sektorer for utenlandsinvesteringer. I talen gjentok presidenten løftene om at Kina vil åpne opp finanssektoren, og tok til orde for å redusere importtollen på biler og åpne for økt utenlandsk eierskap i Kinas bilindustri. Hovedbudskapet var i stor grad at Kina vil fortsette å gå i retning av en mer åpen økonomi, og at døren til de globale markedene vil bli mer, og ikke mindre, åpen.

Les mer ...

Community Manager
904 visninger
0 Kommentarer

 

rød.jpegMorgenrapport 28. mars 2018. Amerikanske børsen endte gårsdagen med et kraftig fall, etter at teknologi-aksjer stupte på Wall Street. Twitter-aksjen falt med hele 12 prosent etter uttalelser om at Twitter kan lide store økonomiske tap som følge av personvernskandalen som har rammet Facebook. 

Les mer ...

Community Manager
555 visninger
0 Kommentarer

 

dollar.jpgMorgenrapport 27. mars 2018. Uken startet med en tydelig bedring av markedssentimentet, etter positive signaler fra forhandlinger mellom USA og Kina. USAs finansminister Mnunchin bekreftet over helgen at USA er i tariff-forhandlinger med Kina, og uttalte søndag at han er «forsiktig håpefull» overfor en avtale. 

Les mer ...

Community Manager
499 visninger
0 Kommentarer

 

whitehouse.jpegMorgenrapport 14. mars 2018. Amerikansk inflasjon ikke til hinder for en ny renteheving fra Fed neste onsdag. Kjerneinflasjonen var 1,8 prosent å/å i februar, som ventet og uendret fra januar. Dermed bremset den veldig sterke månedsveksten i januar fra 0,35 prosent m/m til 0,18 prosent i februar.

Les mer ...

Community Manager
435 visninger
0 Kommentarer

 

Aksjemarkedet.jpgMorgenrapport 11. januar 2018. Aksjemarkedene var på den svake siden i går med en nedgang i S&P500 på 0,1 prosent, mens Eurostoxx600 falt 0,4 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs endte uendret, og kom dermed relativt godt ut. Det kan kanskje i noen grad tilskrives oljeprisoppgangen tirsdag kveld. 

Les mer ...

Community Manager
538 visninger
0 Kommentarer

 

inflasjon.jpegMorgenrapport 8. januar 2018. Første uken inn i det nye året bar preg av god risikoappetitt i finansmarkedene. Aksjemarkedet fortsatte å vise bredoppgang i Asia, Europa og USA, sistnevnte godt hjulpet av gode amerikanske nøkkeltall. 

Les mer ...

Emner