avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Marked

Community Manager
478 visninger
0 Kommentarer

 

aksjer.jpegDen forsiktige stemningen som har preget markedene etter børsuroen forrige uke, ble i går erstattet med langt mer positive toner og en markert oppgang på børsene, spesielt i USA. Hovedindeksen, S&P500, steg med 2,15%, som er den største oppgangen på en dag siden slutten av mars. Oppgangen var sterkest blant teknologiaksjer, og Nasdaq-indeksen steg med hele 2,9%.

Les mer ...

Community Manager
509 visninger
0 Kommentarer

 

water.jpgEtter er par turbulente dager fikk vi en liten pust i bakken på fredag, med børsoppgang i både Asia og USA. Europeiske markeder endte imidlertid i minus for tredje dag på rad, og børsene i Asia faller igjen i dag. Det, kombinert med at nedsalget i Europa tiltok fredag ettermiddag, til tross for at børsene i USA da var på god vei opp, vitner om at stemningen blant investorer fortsatt er nokså forsiktig. Europeiske investorer turte ikke å gå fra jobb fredag og satse på at uroen var over for denne gang, og basert på hvordan børsene i Asia starter uken i dag gjorde de rett i det.
 

Les mer ...

Community Manager
888 visninger
0 Kommentarer

 

Aksjemarkedet.jpgAksjeoppgang i deler av Asia i dag: Oslo Børs var blant de europeiske børsene som fikk seg en trøkk i går, med et fall på 2,5% fra i går morges. De amerikanske aksjeindeksene fortsatte dessuten nedover, men fallet var ikke like markant som dagen før. Både S&P og Dow Jones var ned 2,1%, mens NASDAQ, som var mest skadelidende på onsdag, falt med 1,3%. Utviklingen i Asia i dag er litt mer blandet, med et lite fall for Topix og Shanghai-indeksen, mens Hang Seng er opp 1,2%.

Les mer ...

Community Manager
456 visninger
0 Kommentarer

 

inv.jpgI kjølvannet av opptrappingen av handelskrigen mellom USA og Kina, hadde finansmarkedene en god dag i går, med oppgang på børsene over stort sett hele verden. At markedene ikke reagerte mer på nyhetene om opptrappingen skyldes både at annonseringen i går knapt var nyheter, ettersom dette har vært ventet i lang tid, og at tollsatsene, både fra amerikanske og kinesisk side, var mindre enn fryktet. President Trumps trusler om å innføre toll på nær all resterende import fra Kina, dersom kineserne svarte med samme mynt, var tydeligvis ikke avskrekkende nok, ettersom Kina, kort tid etter annonseringen fra USA, meldte at de innfører toll på amerikanske importvarer til en verdi av 60 mrd. dollar. Dette var også varslet i forkant, men kineserne satte tollsatsen til 10%, ikke 25% som først antatt.

Les mer ...

Community Manager
403 visninger
0 Kommentarer

 

DSC_4802-1100x733.jpgDet er uroen DNB- forvalter Shakeb Syed husker best fra de hissigste finanskrisemånedene. – Korthusene raste over alt, hele tiden, sier Syed.

Les mer ...

Community Manager
672 visninger
0 Kommentarer

 

dollar.jpgMed lite nøkkeltall på agendaen og ellers sparsommelig med nyheter virket investorene å legge godviljen til grunn i går, og tenke at «no news is good news» hva gjelder Tyrkia, Italia, handelskrig og alt annet man har bekymret seg over i det siste. Dermed fikk vi også nok en dag med oppgang på børsene, og den amerikanske hovedindeksen, S&P 500, steg et lite knepp for tredje dag på rad, og nærmer seg igjen toppnoteringen fra januar.  

Les mer ...

Community Manager
653 visninger
0 Kommentarer

 

kutt.jpgDen tyrkiske finansministeren Berat Albayrak hadde i går et telefonmøte med 6000 investorer om hvordan myndighetene vil håndtere den pågående krisen. Gitt markedsbevegelsene det siste døgnet var møtet en suksess, og Albayrak klarte i det minste å få stormen litt på avstand. Tyrkiske lire er ned rundt 3 prosent mot dollaren det siste døgnet.

Les mer ...

726 visninger
0 Kommentarer

Børsene i Europa og USA endte stort sett i svak minus i går, mens lange renter steg noe. I valutamarkedet er euroen og norske kroner hakket svakere mot et bredt antall valutaer enn i går morges. I dag har børsene i Asia gått tydelig i minus, etter at ryktene om Trumps plan om å heve trusselen om kinesisk straffetoll fra 10 til 25 prosent har blitt bekreftet fra offisielt hold. Kinesiske myndigheter responderer med å si at utpressing ikke vil føre frem, og at Kina vil ty til mottiltak om Trumps trusler blir en realitet.
 
Renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner tok seg en midlertidig tur over 3 prosent, da ADP-rapporten avslørte at sysselsettingen i privat sektor vokste enda sterkere enn ventet i juli. Litt senere ble det klart at ISM-indeksen for industrien avtok litt mer enn ventet i juli. Men nivået på 58,1 er fortsatt betydelig over det historiske gjennomsnittet, og signaliserer en like sterk veksttakt som den vi så i andre kvartal, på over 4 prosent.
 
Med en slik fart i økonomien er det ingen tvil om at den amerikanske sentralbanken er på stø kurs mot videre innstramming i pengepolitikken. Det er også inntrykket fra gårsdagens pressemelding fra Federal Reserve. Som ventet ble ikke renten rørt i denne omgang, men i meldingen er adjektivet «sterk» en hyppig gjenganger. Det blir brukt for å beskrive den økonomiske aktiviteten, husholdningens forbruk, bedriftsinvesteringer og arbeidsmarked. Gitt den siste tids utvikling er vi styrket i vår tro på at renten blir hevet både i september og desember, og ytterligere fire ganger neste år. Det er et klart hyppigere tempo enn markedet priser inn for øyeblikket.

 

Dagens soleklare høydepunkt er rentemøtet i Bank of England. Markedet priser nå inn over 90 prosent sannsynlighet for at den britiske styringsrenten i dag heves, for andre gang siden finanskrisen, til 0,75 prosent. Sentralbanken har de siste månedene gitt ganske så tydelige signaler på at den ikke vil risikere å «komme bakpå» i rentesettingen, og slik risikere en uønsket sterk oppgang i lønns- og prisvekst.
 
Vi deler ikke denne bekymringen, ettersom Brexit-turbulens etter vårt syn vil legge en klam hånd på både vekst- og inflasjonsutviklingen i året som kommer. Men gitt signalene fra Bank of England er vi er helt enige med markedet om at det kommer en heving på møtet i dag (se Knut Magnussens forhåndsomtale her).
 
Sammen med politikkbeslutningen får vi servert en fersk inflasjonsrapport med analyser og prognoser, samt referatet fra diskusjonene i møtet. Det kan også hende at Bank of England denne gangen vil åpne opp om hvilket rentenivå- eller intervall de anser som «nøytralt». Anslaget vil i så fall trolig ligge et sted mellom 2 og 3 prosent, i tråd med anslagene til blant annet Fed og Norges Bank.

 

Les mer i morgenrapporten fra makroteamet til DNB Markets ved å klikke her

 

2411 visninger
0 Kommentarer

Internasjonale aksjer er en naturlig del av porteføljen din. Bør du sikre valutaeksponeringen?

 pexels-photo-210611.jpeg

 

Les mer ...

Emner