avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Marked

Community Manager
688 visninger
0 Kommentarer

 

markedssyn.jpgDet store spørsmålet om dagen er om den volatiliteten vi opplever i aksjemarkedet er en korreksjon eller starten på en langvarig nedgang i aksjemarkedet. Svaret vårt på det er begge deler.

Les mer ...

Community Manager
425 visninger
0 Kommentarer

 

risikoappetitt.jpgOktober har startet svakt på børsene og onsdag denne uken akselererte fallet. Amerikanske børsindekser var ned mellom 3 og 4 %. Asiatiske børser har falt om lag det samme i natt. Ser vi på sektorer er det teknologi som har fått hardest medfart i det siste. Hittil i år er likevel Nasdaq indeksen opp 7,5 %.

Les mer ...

Community Manager
782 visninger
0 Kommentarer

Tilfredsstillende vekst-og inntjeningsbilde er fortsatt de viktigste driverene i aksjemarkedet. Det er imidlertid mange utfordringer knyttet til en så langvarig oppgang som vi har lagt bak oss. Vi tror derimot ikke de materaliserer seg med det aller første. Det ser heller ut som politisk uro, i alle fall på kort sikt,  har roet seg. Vi vekter også opp japanske aksjer i fra under-  til nøytralvekt.  I renteporteføljen gjør vi ingen endringer. Vi ligger undervektet lange internasjonale obligasjoner.

Les mer ...

Community Manager
716 visninger
0 Kommentarer

 

iphone x.jpgiPhone er dyrere enn noen gang tidligere, og i Norge er prisen blant de høyeste. Ta en titt på iPhone-indeksen!

Les mer ...

Community Manager
529 visninger
0 Kommentarer

 

Barnefond.jpgDNB Barnefond endrer investeringsmandatet slik at andelen norske aksjer erstattes med om lag 80 prosent i nordiske aksjer. Fondet vil fortsatt investere om lag 20 prosent i internasjonale aksjer.

Les mer ...

Community Manager
1297 visninger
0 Kommentarer

top banner.jpg

 

 

Avkastningen i globale aksjer var svak i august, men ble positiv målt i norske kroner. Økt usikkerhet rundt global handel bidrar til vi beholder aksjer på undervekt. Samtidig er vekst og inflasjonsbildet sterkt nok til at vi liker sykliske aksjer bedre enn defensive, er positive til kredittrisiko, og liker kort rentebinding bedre enn lang. 

Les mer ...

AHJ
915 visninger
0 Kommentarer

 

markedssyn.jpgVi er fortsatt positive til økonomisk vekst både i Norge og internasjonalt. Likevel anbefaler vi undervekt i aksjer. Klima for aksjer er ikke like gunstig lenger. Det er stor optimisme knyttet til framtidig inntjening samtidig som aksjer er høyt priset. I USA er arbeidsledigheten under nivået som man regner som normalt. Det betyr at den amerikanske sentralbanken fortsetter å heve rentene. Handelsrestriksjoner smører heller ikke systemet. Gunstig vekstbilde gjør likevel at vi liker sykliske aksjer bedre enn defensive og kort rentebinding fremfor lang.

 

 

Les mer ...

Community Manager
667 visninger
0 Kommentarer

 

digital helse.jpgJasper Newton Daniel (f.1849), bedre kjent som Jack Daniel og grunnlegger av Jack Daniel’s Whiskey destilleri, hadde kroniske problemer med å huske kombinasjonen til safen på kontoret. En morgen, etter gjentatte mislykkede forsøk på å åpne safen, sparket han til safen med alt han hadde (i håp om at det ville hjelpe?) og skadet stortåa. Skaden førte til blodforgiftning og ble hans skjebne i 1911. Ganske dum måte å dø på vil mange si. Da Jack ble født var forventet levealder for en hvit mann 40 år. Han slo ‘benchmark’ med 22 år.

Les mer ...

672 visninger
0 Kommentarer

The recent turmoil in Brazil casts a shadow on the nation's bright growth prospects, and at the center of the axis stands the country's oil giant Petrobras.

Les mer ...

Community Manager
946 visninger
0 Kommentarer

planeten-920-360.jpg

DNB ser en stadig større etterspørsel etter informasjon om ansvarlige og bærekraftige investeringer fra kunder. Mandag  4. juni 2018 arrangerte vi derfor vår første Bærekraftskonferanse.

Les mer ...

Community Manager
886 visninger
0 Kommentarer

 

planeten-920-360.jpgFor første gang i Jon Sigurdsens tid som forvalter av DNB Miljøinvest har fondet kjøpt unoterte aksjer. 27. januar 2017 strandet en gåsenebbhval på Sotra. Det viste seg at den hadde 30 plastposer i magen. Sotrahvalen åpnet øynene blant de norske mediene og hos befolkningen. Tusenvis har ryddet strender og skjærgårder for plast, og delt bilder med hashtaggen #nrkplast.

Les mer ...

1173 visninger
0 Kommentarer

Opp som en løve og ned som en skinnfell

 

markedssyn.jpgMarkedene var volatile i mai. En sterk start på måneden ble etterfulgt av rente- og børsfall. Økt geopolitisk risiko bidrar til at vi beholder aksjer på undervekt i juni. Samtidig er vekst og inflasjonsbildet sterkt nok til at vi liker sykliske aksjer bedre enn defensive, er positive til kredittrisiko, og liker kort rentebinding bedre enn lang.

Les mer ...

Community Manager
12925 visninger
2 Kommentarer

 

Spareavtaler i fond.jpgI en tid med lave innskuddsrenter ønsker mange å finne gode og lønnsomme alternativer for banksparing når man skal spare over lengre tid. Fond er det enkleste sparealternativet for folk flest. Fond gir deg mulighet til å investere i aksjer på en enkel og oversiktlig måte.

Les mer ...

951 visninger
0 Kommentarer

Vi gjør ingen endringer i markedssynet og beholder aksjer på moderat undervekt. Vi er fortsatt positive til sykliske aksjer, men synes fremdeles at prisingen i deler av markedet er noe høy. Lange renter har steget den siste tiden, og vi mener at det er rom for ytterligere oppgang. Vi har derfor fortsatt undervekt i globale kredittobligasjoner.

Les mer ...

Community Manager
1406 visninger
0 Kommentarer

 

bioteknologi.jpgDet norske SMB-markedet har ikke holdt tritt med hverken hovedindeksen på Oslo Børs eller utenlandske SMB aksjer de siste årene. I følge finansteori skal man over tid få betalt for den høyere risikoen man påtar seg ved å investere i mindre og mer risikable aksjer. Vil SMB-skuta øke fart fremover?

Les mer ...

Community Manager
768 visninger
0 Kommentarer

 

markedssyn.jpgVi tar aksjer ned til undervekt i markedssynet for april. Resultatveksten i aksjemarkedet er sterk, men markedet er høyt priset og sårbart for en korreksjon som følge av en eskalerende handelskrig. Vi liker norske aksjer ettersom vi er positive til oljepris og norske kroner. Vi liker kredittrisiko, men ikke lang rentebinding. Vi er derfor overvekt norsk High yield, men undervektet globale obligasjoner i rentedelen av porteføljen.

Les mer ...

Emner