avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Marked

Community Manager
536 visninger
0 Kommentarer

 

Riksbanken.jpgDagens viktigste begivenhet er rentemøtet i Riksbanken. Det er ventet at reporenten vil holdes uendret på -0,5 prosent også på dette møtet. Det er likevel sannsynlig at to av de fem representantene i rentekomiteen (Ohlsson og Flodén) vil stemme for å heve renten denne gang. Ohlsson har for øvrig stemt for å sette renten opp på alle møtene hittil i år. Skingsley kan dessuten komme til å stemme for en oppjustering av rentebanen. Men, et flertall for heving blir det definitivt ikke på dette møtet.

Les mer ...

Community Manager
847 visninger
0 Kommentarer

 

Aksjemarkedet.jpgAksjeoppgang i deler av Asia i dag: Oslo Børs var blant de europeiske børsene som fikk seg en trøkk i går, med et fall på 2,5% fra i går morges. De amerikanske aksjeindeksene fortsatte dessuten nedover, men fallet var ikke like markant som dagen før. Både S&P og Dow Jones var ned 2,1%, mens NASDAQ, som var mest skadelidende på onsdag, falt med 1,3%. Utviklingen i Asia i dag er litt mer blandet, med et lite fall for Topix og Shanghai-indeksen, mens Hang Seng er opp 1,2%.

Les mer ...

Community Manager
429 visninger
0 Kommentarer

 

china.jpgI Kina forsøker myndighetene å motvirke de negative effektene av handelskrigen mot USA. Det er særlig de offentlige investeringene som tar seg opp. Ferske tall som kom i natt viser at investeringene steg med 4,6 prosent fra august i fjor til august i år – en oppgang i veksttakten fra 3,0 prosent i juli. Vi venter at investeringene vil ta seg betydelig mer opp i tiden fremover.

Les mer ...

Community Manager
429 visninger
0 Kommentarer

 

klær og sko.jpgNorsk inflasjon overrasket med å stige mer enn anslått i august. Det var ventet at kjerneinflasjonen (KPIJAE) ville vise en oppgang på 1,7 prosent, mens utfallet ble 1,9 prosent, hvilket også er godt over anslaget til Norges Bank (1,5 prosent). En viktig grunn til oppgangen var at prisene på klær og sko økte i august. Det normale er at salgsaktivitet som fører til at prisene faller denne måneden. Det er vanskelig å finne noen annen god grunn til prisoppgangen enn den svake utviklingen for kronekursen.   

Les mer ...

Community Manager
438 visninger
0 Kommentarer

 

dollar.jpgGårsdagens handel ble preget av svakere risikosentiment. Euroen svekket seg jevnt og trutt gjennom dagen, men det var først etter at FT publiserte en artikkel i morgentimene i dag, om ECBs bekymring for europeisk banksektors eksponering mot Tyrkia, at fallet i EURUSD akselererte. Dermed brøt vi gjennom viktige nivåer i overkant av 1,15, og EURUSD er på sitt laveste på ett år. Her hjemme virket markedet å reprise forventningene til Norges Bank, hvilket bidro til å svekke kronen.

Les mer ...

Community Manager
603 visninger
0 Kommentarer

 

Norges Bank.jpgNorges Bank signaliserte på gårsdagens rentemøte at renten vil bli hevet på rentemøtet 20. september. En smule usikkerhet rundt dette på forhånd, som følge av lavere inflasjon enn ventet og ECBs utsatte renteheving, ble feid til side.

Les mer ...

Community Manager
631 visninger
0 Kommentarer

 

 

Norges Bank.jpgGårsdagens norske inflasjonstall ga nok en skuffelse. Kjerneinflasjonen viste en årsvekst på 1,2 prosent i mai. Lavere prisvekst på matvarer gjorde at inflasjonen endte litt lavere enn vårt anslag på 1,3 prosent, men desto viktigere hele fire tideler lavere enn Norges Banks anslag. 

Les mer ...

Community Manager
568 visninger
0 Kommentarer

 

Aksjemarkedet.jpgReferatet fra ECB-møtet i slutten av april, som ble publisert i går, inneholdt få overraskelser. Referatet bekreftet at sentralbankstyret har til gode å se en positiv utvikling i prisutviklingen. Høyere energipriser støttet imidlertid utsiktene for inflasjonen, men den siste tids utvikling i priser på industrivarer utenom energi hadde overrasket på nedsiden. Medlemmene mente imidlertid at det var i ferd med å etablere seg en mer positiv tendens i lønnsutviklingen i mange land, og at dette over tid kunne bidra til økt inflasjon. De så samtidig en risiko for at dette ikke ville skje, fordi bedriftene blant annet kunne la være å øke prisene og i stedet kutte marginene sine, som ikke er helt utenkelig i den fasen av konjunktursykelen som vi er i nå.

Les mer ...

Community Manager
469 visninger
0 Kommentarer

 

Japan.jpg«We can’t ignore Japan anymore» var beskjeden vi fikk i et møte med en fondsforvalter i Tokyo på vårens studietur til Asia. Veksten er på vei opp, inflasjonen er positiv men fortsatt lav, og markedet er rimelig verdsatt. Den perfekte miksen for en investor.

 

Les mer ...

Community Manager
683 visninger
0 Kommentarer

 

markedssyn.jpgNorges Bank ser ut til å måtte nedjustere både vekst- og inflasjonsprognoser for 2018 når de publiserer en ny rapport i juni. Likevel tror vi sentralbanken vil holde seg til planen om å heve «etter sommeren», nærmere bestemt i september. Bedriftsundersøkelser signaliserer god vekst i industrien, og antyder at svakheten i industriproduksjonen kan skyldes forbigående og tilfeldige forhold.

Les mer ...

Community Manager
453 visninger
0 Kommentarer

 

Norges Bank.jpgNorsk kjerneinflasjon avtok fra 1,4% i februar til 1,2% i mars, hvilket var godt under det de fleste hadde ventet på forhånd. Det ser ut til at kronesvekkelsen i andre halvår i fjor så langt har fått begrenset utslag i importprisene. På den annen side fikk heller ikke kronestyrkelsen tidlig i fjor fullt gjennomslag i prisene. Nok en gang starter dermed Norges Banks en anslagsperiode med lavere inflasjon enn antatt. 

Les mer ...

Community Manager
435 visninger
0 Kommentarer

 

Aksjemarkedet.jpgMorgenrapport 11. januar 2018. Aksjemarkedene var på den svake siden i går med en nedgang i S&P500 på 0,1 prosent, mens Eurostoxx600 falt 0,4 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs endte uendret, og kom dermed relativt godt ut. Det kan kanskje i noen grad tilskrives oljeprisoppgangen tirsdag kveld. 

Les mer ...

Community Manager
538 visninger
0 Kommentarer

 

inflasjon.jpegMorgenrapport 8. januar 2018. Første uken inn i det nye året bar preg av god risikoappetitt i finansmarkedene. Aksjemarkedet fortsatte å vise bredoppgang i Asia, Europa og USA, sistnevnte godt hjulpet av gode amerikanske nøkkeltall. 

Les mer ...

Community Manager
476 visninger
0 Kommentarer

 

pensjon_spare.jpgMorgenrapport onsdag 13. desember 2017. Svensk inflasjon overrasker. 

Les mer ...

Emner