avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Marked

Community Manager
351 visninger
0 Kommentarer

 

ECB.jpgECBs sjeføkonom Peter Praet foredro på et arrangement om gjensidig påvirkning mellom makroregulering og pengepolitikk i Tyskland. Han uttalte til Reuters at risikoen knyttet til den ultraekspansive pengepolitikken må overvåkes nøye. Denne uttalelsen kan tolkes som et signal om at ECB i økende grad er blitt oppmerksom på uheldige sideeffekter av de store obligasjonskjøpene og de svært lave rentene.

Les mer ...

358 visninger
0 Kommentarer

ECB på autopilot: Gårsdagens rentemøte i ECB bød på få overraskelser. Pengepolitikken ble holdt uendret, slik både vi og konsensus hadde ventet på forhånd. Fremtidsguidingen, som sist ble endret ganske mye, var også uendret fra juni, og Draghi presiserte på pressekonferansen at styret i ECB ikke så noe behov for endre på språket eller gi ytterligere detaljer for øyeblikket.
 
Ifølge Draghi er risikoen for aktivitetsveksten fortsatt balansert, men han fremhevet flere ganger at risikoen for en handelskrig er fremtredende. På pressekonferansen ble Draghi spurt om onsdagens avtale mellom Donald Trump og Jean Claude Juncker. Draghi mente at det var for tidlig å vurdere effektene av avtalen, men mente uansett at dette var et godt tegn, fordi «det viser at er en vilje til å diskutere handelstemaer i multilateralt rammeverk igjen.»
 
Alt i alt bidrar ikke gårsdagens møte til noen endringer i vårt syn på europeiske renter fremover. Vi forventer i stedet at rentene vil forbli uendret frem til september neste år, da innskuddsrenten er ventet opp med 15 basispunkter til -0.25 prosent.

 

 

Emner