avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Marked

Community Manager
360 visninger
0 Kommentarer

 

sedler.jpgAmerikanske aksjemarkeder falt litt tilbake i går, men nedgangen var litt tydeligere i Europa. I Asia i dag er det røde tall for de fleste børsindeksene. Frykten for at Trump i morgen vil annonsere økte tollsatser på kinesiske varer ser ut til å være en viktig faktor for økt frykt i markedene. Tiårs amerikanske statsrenter steg noen punkter, og euroen har falt litt tilbake mot dollar siden i går morges. Svenske kroner har styrket seg litt både mot euro og dollar, mens norske kroner svekket seg litt det siste døgnet.

Les mer ...

AHJ
507 visninger
0 Kommentarer

 

Markedsoppdatering Uke 35.pngComeback for energi, teknologi og framvoksende markeder, all time high for S&P 500, svekkelse av USD. Ingen overraskelser fra globale PMI’er, fra norske BNP-tall eller fra Jackson Hole.

Les mer ...

Community Manager
653 visninger
0 Kommentarer

 

kutt.jpgDen tyrkiske finansministeren Berat Albayrak hadde i går et telefonmøte med 6000 investorer om hvordan myndighetene vil håndtere den pågående krisen. Gitt markedsbevegelsene det siste døgnet var møtet en suksess, og Albayrak klarte i det minste å få stormen litt på avstand. Tyrkiske lire er ned rundt 3 prosent mot dollaren det siste døgnet.

Les mer ...

510 visninger
0 Kommentarer

ECB på autopilot: Gårsdagens rentemøte i ECB bød på få overraskelser. Pengepolitikken ble holdt uendret, slik både vi og konsensus hadde ventet på forhånd. Fremtidsguidingen, som sist ble endret ganske mye, var også uendret fra juni, og Draghi presiserte på pressekonferansen at styret i ECB ikke så noe behov for endre på språket eller gi ytterligere detaljer for øyeblikket.
 
Ifølge Draghi er risikoen for aktivitetsveksten fortsatt balansert, men han fremhevet flere ganger at risikoen for en handelskrig er fremtredende. På pressekonferansen ble Draghi spurt om onsdagens avtale mellom Donald Trump og Jean Claude Juncker. Draghi mente at det var for tidlig å vurdere effektene av avtalen, men mente uansett at dette var et godt tegn, fordi «det viser at er en vilje til å diskutere handelstemaer i multilateralt rammeverk igjen.»
 
Alt i alt bidrar ikke gårsdagens møte til noen endringer i vårt syn på europeiske renter fremover. Vi forventer i stedet at rentene vil forbli uendret frem til september neste år, da innskuddsrenten er ventet opp med 15 basispunkter til -0.25 prosent.

 

 

Community Manager
616 visninger
0 Kommentarer

 

Norges Bank.jpgNorges Bank signaliserte på gårsdagens rentemøte at renten vil bli hevet på rentemøtet 20. september. En smule usikkerhet rundt dette på forhånd, som følge av lavere inflasjon enn ventet og ECBs utsatte renteheving, ble feid til side.

Les mer ...

Community Manager
643 visninger
0 Kommentarer

 

euro.jpgSom vi ventet annonserte ECB på gårsdagens rentemøte at verdipapirkjøpene vil bli trappet ned fra 30 mrd. euro per måned til 15 mrd. per måned i fjerde kvartal i år. Programmet for kjøp av verdipapirer (APP) vil avsluttes fra årsskiftet.

Les mer ...

Community Manager
638 visninger
0 Kommentarer

 

rente.jpegMarkedene har lagt toppmøtet i USA og Nord-Korea bak seg, og ser framover mot rentemøter i USA og eurosonen. Dermed er det ikke noen tydelig retning å spore i markedene. Aksjemarkedene endte svakt i minus i Europa i går, mens flere amerikanske børser steg noe. I dag er utviklingen blandet i Asia. Rente- og valutamarkedene har endret seg relativt lite siden i går morges.
 

Les mer ...

Community Manager
684 visninger
0 Kommentarer

 

Trygghetssokende.jpgTiårsrenten opp til 3,03%: Den amerikanske tiårsrenten steg videre med 3 basispunkter i går og har dermed passert 3% med god margin. Dollaren styrket seg også litt i går. Det var ellers en noe blandet aksjemarkedsutvikling, med nedgang i Europa og deler av Asia og litt oppgang i USA og Japan. Med en tynn nøkkeltallskalender var nok børsene i stor grad styrt av resultatrapportering.

Les mer ...

Community Manager
649 visninger
0 Kommentarer

 

Norges bank.jpgMorgenrapport 15. Mars 2018: I dag er duket for et mer spennende rentemøte enn på lenge. Riktignok er det fortsatt en stund til Norges Bank vil røre styringsrenten, men signalene om fremtidig renteutviklingen vil følges nøye. Forrige rentebane fra desember i fjor viste en sannsynlighetsovervekt for første renteheving i desember 2018. 

Les mer ...

Community Manager
982 visninger
0 Kommentarer

 

sedler.jpgMorgenrapport 18. desember 2017. Mer QE fra Riksbanken.  Etter å ha lagt en tettpakket sentralbankuke bak oss er kalender langt tynnere denne uken. Riksbankens rentemøte onsdag blir trolig ukens høydepunkt.

Les mer ...

Community Manager
649 visninger
0 Kommentarer

 

Norges bank.jpgMorgenrapport 14. desember 2017. Fed var i går først ute i rekken av fem sentralbankmøter på 24 timer. 

Les mer ...

Community Manager
531 visninger
0 Kommentarer

 

Rentemarkedet.jpgMorgenrapport 11. desember 2017. Fed vil heve i desember, så en pause på 6 måneder. 

Les mer ...

Emner