avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Hoppet av gode jobber for å satse på markedsplass for investorer

Premium bidragsyter

FP team members (2).jpgTeamet i FundingPartner: Alexander Hagen Ghahremany, Geir Atle Bore, Marius Borthen og Jørund Gjesvik

 For ett år siden startet de selskapet FundingPartner og lanseringen er rett rundt hjørnet. Gründerne vil skape en markedsplass for lån og målet er at investorer skal oppnå høy avkastning ved å låne penger direkte til norske selskaper.

 

FundingPartner er en markedsplass hvor bedrifter kan låne penger direkte fra investorer.

 

- Vi var tre økonomer som så en utfordring i det finansielle systemet i Norge. Det er veldig mange bra selskaper som har god lønnsomhet og god likviditet, men allikevel ikke får lån på grunn av lav sikkerhet. Dette gjelder særlig små og mellomstore bedrifter, noe som utgjør brorparten av alle bedriftene i Norge. Investorer leter ofte etter god avkastning, og vi tenkte at hvis vi kobler disse sammen vil investorene få en bedre avkastning og bedriftene vil vokse og skape nye arbeidsplasser, sier Geir Atle Bore, en av gründerne i FundingPartner.

 

FundingPartner ønsker å skape gode forretningsmuligheter for sine kunder. Arbeidsplasser er også viktig å skape for det er bra for samfunnet.

 

GA6.jpgGeir Atle Bore, en av gründerne i FundingPartner- Vi merker at mange synes dette er et kult konsept. Investorene forteller at de liker oss og bedriftene ser frem til at produktet kommer på lufta. Det er veldig bra å jobbe med så mange happy customers, sier Bore.

 

- Vårt mål er at lage en konkurransedyktig modell. Vi har ikke kapitalkrav og mange filialer og store kostnader. Vi skal være veldig kostnadseffektive i driften og målet er å gi en større andel av avkastning til investorene, forteller gründeren.

 

DNB NXT Accelerator
FundingPartner var med på det første akseleratorprogrammet hos DNB i våres, DNB NXT Accelerator, og forteller at de bare etter tre måneder fikk til veldig mye.

 

- Vi fikk hjelp av eksperter i DNB til å bygge vår løsning, noe som gjorde at alt har gått fort. Vi samarbeidet om analyser på hvor stort markedet er og hva som er viktig for kundene og jobbet i lag med produktavdelingen. Vi fikk også tilgang på ekspertise slik som advokater, utviklingsavdelinger, risikomodeller og kredittmodeller, sier Bore.

 

Gode tips til gründere fra FundingPartner

  1. Sett høye ambisjoner. Uten å prøve skjer det ingenting, f.eks. ta kontakt med etablerte selskaper for å invitere til samarbeid.
  2. Får du din første kunde selv om timing ikke er perfekt, si ja til den.
  3. Lag hver dag en konkret liste som skal gjøres i dag, og det skal fullføres i dag. Da får du gjort enda mer enn du håper tror.